این روشی خواب آغاز است. شگردهای خواب آغاز برای کسانی طراحی شده اند که یا متاهل هستند و یا روزها کار می کنند و به این دلایل یا دلایل مشابه نمی توانند تمرینات خواب روشن را در نیمه شب یا سحر انجام دهند.
در فیلم سینمایی سرآغاز، قهرمان داستان فرفره ای دارد که همواره با آن ارزیابی واقعیت را انجام می دهد. هرگاه که در حال رویا دیدن است، فرفره از حرکت باز نمی ایستد و این برای او نشانه ای ست که در حال رویا دیدن است. برای بسیاری از خوانندگان تارنمای خواب روشن این پرسش پیش آمده که آیا می توان با چنین وسیله یا به این روش به خواب روشن وارد شد؟
روش نماد بر همین پایه طراحی شده است. آنچه که کاپ (قهرمان فیلم سرآغاز) انجام می دهد، برای دیدن خواب روشن کافی نیست. چرا؟ چون اگر بخواهید هنگام رویا دیدن فرفره را به حرکت درآورید دو اتفاق می افتد: یا فرفره از حرکت باز نمی ایستد که در این صورت رویابین مجبور است همینطور به آن نگاه کند و ثابت نگه داشتن نگاه بر فرفره، رویابین را به بیدارپنداری می کشاند. به این معنی که صحنه ای که در حال مشاهده اش هست محو می شود. او فکر می کند که از خواب بیدار شده و از اینکه نتوانسته در رویا خودآگاه شود، افسوس می خورد در حالیکه هنوز در خواب است.
رخداد دیگر اینست که فرفره بعد از چرخش از حرکت باز می ایستد و رویابین نتیجه می گیرد که رویا نمی بیند و بیدار است. در این حالت نیز رویای او به بیدارپنداری منجر می شود.
بنابراین استفاده از فرفره مناسب نیست چون به احتمال زیاد شما را تا آستانه خواب روشن می برد اما به خواب روشن ختم نمی شود.
اما می توان به جای فرفره از وسیله دیگری استفاده کرد که امکان بیدارپنداری را به حداقل برساند. مثلا ساعت دیجیتال یا عقربه ای (حتی ساعت روی موبایل) انتخاب مناسبی ست. اگر عقربه ساعت بر خلاف جهت همیشگی بچرخد، نشان می دهد که تمرین کننده در رویاست.
یا به جای ساعت می توان از یک یادداشت استفاده کرد که با خط خود نوشته و همواره در جیب یا کیف خود حمل می کنید. یادداشتی به این مضمون: “اگر این کلمات با باز و بسته کردن چشم ها تغییر کنند، شما در رویا هستید.”
در هر دو نمونه (ساعت و یادداشت روی کاغذ) بسیار سریع تر از فرفره می توان موقعیت را ارزیابی نمود اما همچنان امکان بیدارپنداری هست. به این معنی که ممکن است ساعت بر خلاف جهت نچرخد یا یادداشت هیچ تغییری نکند اما بیدار هم نباشید. برای رفع این مشکل و اجتناب از بیدار شدن یا بیدارپنداری، به ارزیابی واقعیت دوم نیاز است.
گام اول: وسیله ای که می خواهید با آن ارزیابی واقعیت انجام دهید انتخاب کنید. این وسیله باید همیشه همراه و در دسترس شما باشد. دو نمونه بالاتر ذکر شد.
در طول روز هر زمان که می توانید با آن وسیله ی نمادین، واقعیت را ارزیابی کنید. در مورد جزییات ارزیابی واقعیت این مطلب را حتما بخوانید: ارزیابی واقعیت.
گام دوم: بلافاصله پس از ارزیابی واقعیت با نمادی که انتخاب کرده اید، یک ارزیابی واقعیت دوم برای تایید آن انجام دهید. مثل شمردن انگشتان یا فشار دادن پا به زمین یا باز و بسته کردن چشم ها و… .
اگر این دو گام را مرتب و هر روز چند بار انجام دهید، پس از مدتی کاملا خودکار آن را در خواب انجام داده و رویای شما به رویای روشن تبدیل خواهد شد یعنی می دانید که خوابیده اید و دارید خواب می بینید. در این حال می توان صحنه رویا را روشن تر و شفاف تر نمود، با تندارهای رویا وارد گفتگو شد یا بر صحنه رویا مسلط شد.
کانال تلگرام:
https://telegram.me/khaaberoshan