برای تجربه خواب روشن راهها و تکنیک های بیشماری وجود دارند. بعضی از این تکنیک ها بسیار قدیمی اند و ریشه در ادیان مختلف یا مکاتب رازورانه از پنج قاره زمین دارند بعضی دیگر بوسیله محققان و بعد از آزمایش های فراوان روی افراد مختلف در آزمایشگاههای تحقیقاتی ابداع شده اند. پاره ای از تکنیک ها هم توسط گروههایی از رویابین ها که در انجمن های اینترنتی گرد هم آمده اند ساخته شده اند.
همه ی این روش ها را می توان در پنج دسته جای داد:
دسته اول: روش های هوشیار آغاز (۱) : در این بخش به مجموعه ای از تمرین های مختلف پرداخته می شود که هدف آنها نگه داشتن آگاهی و ورود به حالت رویا بدون خوابیدن است. یعنی خواب بین سعی می کند قبل از اینکه بخوابد یا در ابتدا یا در انتهای خواب آگاهی خود را به رویایش انتقال دهد و به عبارتی در بیداری خواب ببیند. البته این بیداری کاملا با بیداری معمولی متفاوت است و در عین حال خواب کامل هم نیست. در این حالت فرد صداهای اطراف را می شنود و به نوعی می داند که خوابیده است اما آگاهی او کاملا معطوف به احساسی درونی ست که اصطلاحا فلج خواب نامیده می شود.
مهمترین تکنیک هایی که در این دسته بندی قرار می گیرند اینها هستند:
شگرد پَرماس برای برونفکنی
دسته دوم: روش های خواب آغاز (۲): در این بخش با مجموعه تکنیک هایی روبرو هستیم که شخص با تمرین آنها موقعی که خواب است از خوابیدن خود مطلع می شود. کسی که خواب می بیند و می داند که دارد خواب می بیند مستقیما رویای روشن را تجربه خواهد کرد. این حالت ممکن است به خودی خود برای هرکس پیش بیاید و طبق نظرسنجی علمی سال ۲۰۱۰ بسیاری آن را حداقل یک بار تجربه کرده اند. با تمرین روش های زیر می توان خواب معمولی را به خواب روشن تبدیل کرد. اما توجه داشته باشید که این تبدیل معمولا خودکار اتفاق می افتد و اراده و اختیار در آن نقشی ندارند. شخص با تمرین این روش ها در ناخودآگاه خود پیام آگاه شدن در خواب را حک می کند.
دسته سوم: روش های ابزاری یا تحریک از بیرون. وجه مشترک همه روش هایی که در این دسته قرار می گیرند استفاده از ابزارهای الکترونیکی یا مواد شیمیایی و روان گردان برای ورود به خواب روشن است. در نیم قرن گذشته دستگاههای زیادی برای کسب خواب روشن ساخته شده. همه این دستگاهها ابتدا در آزمایشگاههای خواب در دانشگاههای مختلف برای تحقیقات علمی مورد استفاده قرار گرفته و سپس شکل ساده تری از آنها وارد بازار تجاری خواب بینی شده است. بعضی از این دستگاهها موقعی که فرد می خوابد به کار گرفته می شوند و تعدادی از آنها هم موقع بیداری استفاده می شوند:
دستگاههایی که سیگنال های صوتی می فرستند.
دستگاههایی که سیگنال های نوری می فرستند.
دستگاههایی که سیگنال های چشمک زن می فرستند.
دستگاههایی که سیگنال های لرزشی می فرستند.
دستگاههایی که پیام صوتی می فرستند.
دستگاههایی که سیگنال های الکترومغناطیسی می فرستند.
قرص ها مکمل های غذایی و مواد شیمایی
دسته چهارم: روش های مشترک. در این دسته مجموعه تکنیک هایی قرار می گیرند که به کار گرفتن آنها به یکی از دو حالت در تکنیک های دسته اول یا دوم منجر می شوند. یعنی فرد با اجرای این تکنیک ها ممکن است از حالت بیداری وارد خواب روشن شود و یا در حین انجام تکنیک به خواب برود و موقعی که خواب می بیند، اگاه شود که دارد خواب می بیند:
روش تقسیم خواب یا خواب چند مرحله ای
خودهیپنوتیزم،
مراقبه (منظور مراقبه عرفانی یا مذهبی نیست)
روش تمرکز بر اعضای بدن
دسته پنجم: تکنیک های حمایت کننده. این روش ها به منظور پشتیبانی تنظیم شده اند و مستقیما به خواب روشن منجر نمی شوند اما اجرای آنها تاثیر بسیار زیادی در تقویت روش هایی دارد که در چهار دسته بندی بالا جای گرفته اند.
دو روش ساده برای ورود به خلسه عمیق
تعبیر خواب ها
مدیتیشن
تلقین
در ادامه این سلسله نوشته ها به هریک از این روشها به شکلی کامل و با ارائه جزییات پرداخته خواهد شد. با ما باشید.
۱٫ wake-initiated lucid dream
۲٫ dream-initiated lucid dream
سلام خواهشاً به سوال من جواب بدین چون خیلی برام مهمه!
من یه مدتیه دارم از تکنیک های منتشر شده تو سایتتون به طور مکرر و منظم استفاده می کنم. ولی جدیداً یه مشکلی برام پیش اومده نمی دونم به خاطر اجرای این تکنیک هاست یا نه؟؟؟
مشکل من اینه که جدیداً علل خصوص بعد از اجرای این تکنیک ها و تمرین های تمرکزی گوشم سوت می کشه!!!
شاید عجیب به نظر برسه ولی جفت گوشام در طول روز دائماً سوت می کشه و موقع خواب خیلی بیشتر میشه. خواهشاً اگه علتشو میدونین برام پیام بذارین با تشکر از شما.
سلام
خسته نباشید
من بعد از حدود یک ماه یک ماه و نیم تحقیق روی رویای روشن یا شفاف ، به یک نظریه رسیدم که نتیجه فهمیدن طرز کار چشم بند خواب ریمی (remee)و چندبار دیدن فیلم اینسپشن بود
اولش خواستم چشم بند خواب ریمی رو بخرم ولی علاوه بر قیمت نسبتاً زیاد ، چون هنوز وارد ایران نشده ، پشیمون شدم
پس فکر کردم شاید بشه به جای نور ، به وسیله موزیک هم یک الارام یا هشدار، مبنی بر خواب بودن ایجاد کرد
به این شکل که :
یه هندزفری ترجیحا بلوتوثی رو قبل از خواب رو گوشمون میذاریم و به گوشی وصل می کنیم و بعدش گوشی رو طوری تنظیم می کنیم که مثلا سه یا چهار ساعت بعد از خواب که ما وارد رم شدیم یک موسیقی ملایم و اروم رو با صدای کم و به مدت کم پخش کنه
اینطوری با شنیدن موزیک تو خواب متوجه میشیم که خوابیم
عین چشم بند ریمی که با نور زدن تو خواب ، ما رو اگاه و شفاف میکرد
فقط نمی دونم عمل می کنه یا نه
اگه به نظر شما عملیه ، لطفا اعلام کنین و توی سایت بزنید تا هم من دست به کار شم و هم بقیه علاقمندان مطلع شن
با تشکر
سلام
علیرضا ، فکر کنم عملی باشه ، حالا ی کار دیگه هم میشه کرد
میتونیم یه صدا ضبط کنیم (صدای خودمون یا اگه کسه دیگه باشه بهتره) که مثلا اعلام کنه که تو تو خواب هستی یا داری خواب میبینی و…
چون معمولا مغز توی خواب زیاد به موسیقی واکنش نشون نمیده(امتحان کردم 🙂
مثلا برای شب اول صوت ضبط شدمون ۲۰ بار این جمله (تو تو خواب هستی) رو تکرار کنه و اگه جواب نداد میتونیم تعدادشو بیشتر کنیم
حالا امتحان میکنیم اگه عملی بشه خیلی خوبه B-)
سلام دوستان من چشم بند رمی رو به سختی گیر اوردم تازه دستم رسیده اگه کسی خواست میتونم واسش بفرستم
سلام اقا بهرام امتحان کردی جواب داد بعد قیمت چنده
من خودم قبلا تا دوسال خواب روشن داشتم ولی فکر کنم جدیدا بخاطر مشغله کاری و دیر خوابیدن نمی تونم دوباره انجامش بدم، خواب روشن واقعا لذت بخشه چون اختیار خوابتو میگیری دستت حدود ۹۰ درصد اتفاقات خواب دست خودته و من اکثرا در حال پرواز بودم یا خوابهایی که قرار بود ترسناک باشن و تغییر میدادم و مسیرم و عوض
میکردم