اجرای این تکنیک بدون هوشیاری و تمرکز کامل ممکن نیست. بنابراین انجام آن تمرکز شما را به شدت بالا می برد. در صورتی که بتوانید مدت معینی روی یک موضوع تمرکز کنید، آرمیتی را تجربه خواهید کرد. ریاضی دان هایی که درگیر حل یک مسئله ی ریاضی هستند که به نظر حل نشدنی می آید و دانشجوها و دانش آموزانی که در کوران امتحانات قرار دارند، بعضا دچار این حالت می شوند. آنها در حین مطالعه یا تلاش برای حل مسئله، به حالت درونی عجیبی دچار می شوند که نگاه و درک آنها را نسبت به محیط اطراف تغییر می دهد. به محض اینکه به دور و بر خود نگاه می کنند، همه چیز تر و تازه و نو است و متوجه جزییاتی می شوند که قبلا نشده بودند. در صورتی که بتوانند مسئله را حل کنند یا به محض اینکه امتحانات را پشت سر می گذارند، احساس سبکی خارق العاده و توانایی بی اندازه درونی آنها را در خود فرو می برد. در حین انجام تکنیک تنفسی پنج ده و بلافاصله بعد از آن همین احساسات را با شدتی بسیار بیشتر تجربه خواهید کرد.
اما این تکنیک چه رابطه ای با خواب روشن دارد و چرا کسی که خواب روشن را تمرین می کند بهتر است آن را انجام دهد؟ اگر بخواهید در خواب شبانه یا چرت روزانه رویای روشن و خواب آگاهانه را تجربه کنید، باید درک و تصوری از زندگی در زمان حال (نه گذشته یا آینده) داشته باشید. چون خواب روشن با خودآگاهی مرتبط است. در واقع خودآگاهی عنصر اصلی خواب روشن است و بدون آن رویای شما هر چند که شفاف و روشن باشد، رویایی معمولی خواهد بود. و خودآگاهی در زمان حال به وقوع می پیوندد. در حین تمرین پنج ده ذهن شما به شدت متمرکز می شود. و بعد از این تمرین، لحظاتی از خودآگاهی را تجربه خواهید کرد.
توضیح تکنیک:
تکنیک تنفسی پنج ده از یک سری دم و بازدم متوالی تشکیل شده. دم و بازدم را می توانید از طریق بینی یا دهان هر طور که راحت تر هستید انجام دهید. بین دم و بازدم نباید توقف کنید. نَفَس را حبس نکنید. دم و بازدم همزمان با شمارش انجام می گیرند. برای اینکه نتیجه محسوسی بگیرید تمرین را حداقل سه دور کامل انجام دهید. بین دورها نباید فاصله بیفتد. به محض اینکه دور اول تمام شد، دور بعدی را شروع کنید.
یک دور کامل تنفس:
اول: دم: هم زمان با داخل دادن نفس، از یک تا پنج بشمارید.
دوم: بازدم: هم زمان با بیرون دادن نفس از یک تا شش بشمارید.
سوم: دم: هم زمان با داخل دادن نفس، از یک تا شش بشمارید.
چهارم: بازدم: هم زمان با بیرون دادن نفس از یک تا هفت بشمارید.
پنجم: دم: هم زمان با داخل دادن نفس از یک تا هفت بشمارید.
ششم. بازدم: هم زمان با بیرون دادن نفس از یک تا هشت بشمارید.
هفتم. دم: هم زمان با داخل دادن نفس، از یک تا هشت بشمارید.
هشتم. بازدم: هم زمان با بیرون دادن نفس از یک تا نه بشمارید.
نهم. دم: هم زمان با داخل دادن نفس، از یک تا نه بشمارید.
دهم. بازدم: هم زمان با بیرون دادن نفس از یک تا ده بشمارید.
یازدهم. دم: هم زمان با داخل دادن نفس، از یک تا ده بشمارید.
دوازدهم: بازدم: هم زمان با بیرون دادن نفس از یک تا نه بشمارید.
سیزدهم. دم: هم زمان با داخل دادن نفس از یک تا نه بشمارید.
در تنفس های بعدی به همین صورت شماره ها را کم کنید تا دوباره به پنج برسید. (پایان دور اول).
گزینه سیزدهم اشتباه تایپی دارد. دم داخل دادن تنفس است نه بیرون دادن.
مرسی از تذکر. تصحیح شد.
سوالی که دارم اینه که در هر بار تنفس( دم یا بازدم) میزان ورود یا خروج هوا ثابته؟ و فقط کنترل در زمانبندی شماره ها تغییر میکنه یا نه در تعداد شماره های بالاتر انتظار اینه که هوای بیشتری وارد وخارج بشه؟
میزان ورود و خروج هوا تغییر می کند و ثابت نیست. در این تمرین بازدم همواره از دم بیشتر است (خیلی کم و به اندازه یک شماره). با زیاد شدن شماره ها، مقدار هوای ورودی و خروجی هم به همان نسبت باید زیاد شود. مثلا وقتی به انتهای یک دور می رسید میزان هوای ورودی و خروجی باید تقریبا دوبرابر شده باشد.