باز خوابی به دسته تکنیک های حمایت کننده تعلق دارد. این تکنیک ها مستقیما به خواب روشن منجر نمی شوند اما اگر با هریک از چهار دسته تکنیک های دیگر ترکیب شوند احتمال خودآگاهی در خواب را چند برابر می کنند.
منظور از بازخوابی این است که تمرین کننده بخوابد، بیدار شود و دوباره بخوابد. این تکنیک موجب وقفه و شکستگی در خواب شبانه می شود. بنابراین برای دانش آموزان و صبح کاران چندان مناسب نیست. اما در روزهای تعطیل و آخر هفته می شود آن را مورد استفاده قرار داد.
جزییات تکنیک:
قدم اول: برای بازخوابی احتیاج به ساعت یا تلفن زنگ دار دارید. زنگ ساعت را طوری تنظیم کنید که بعد از پنج یا شش ساعت از شروع خواب به صدا در آید.
قدم دوم: پانزده دقیقه تا یک ساعت بیدار بمانید.
قدم سوم: دوباره بخوابید و به هر روشی که می دانید برای خواب روشن تمرین کنید.
پنج یا شش ساعتی که برای خواب در نظر گرفته شده با فهم چرخه خواب در ارتباط است. بیشترین و روشن ترین خواب ها در مرحله رم اتفاق می افتند و هر چه به اواخر خواب نزدیک تر می شویم مدت خواب رم بیشتر می شود. در اوایل سحر مدت خواب رم حدودا تا یک ساعت هم می رسد. با بیدار شدن چرخه خواب شکسته می شود و با دوباره خوابی احتمال اینکه با شدت بیشتری از سر گرفته شود هست.
در موقع بیداری باید تعادل ظریفی را نگه داشت. از انجام کارهایی که خواب زده تان می کند یا انجام کارهایی که خواب آلودتان می کند حتی الامکان اجتناب کنید. بیشتر تمرین کننده ها این مدت پانزده دقیقه تا یک ساعت را به مطالعه درباره خواب روشن اختصاص می دهند. اگر زیاده از حد بیدار شوید دیگر نمی توانید بخوابید و اگر از بستر بیرون نیایید به احتمال زیاد بعد از چند دقیقه دوباره خواهید خوابید. بنابراین نگه داشتن تعادل مهم است.
احتمال اینکه در قدم سوم مستقیما وارد مرحله رم شوید بسیار زیاد است. بنابراین تکنیکی که ذهن شما را هوشیار نگه دارد یا به مجرد ورود به مرحله رم و آغاز رویا شما را آگاه کند لازم است. تکنیک های هوشیار آغاز یا خواب آغاز را از بخش روش های خواب روشن پیدا کنید.